Veilig ooglaseren

  • 13 januari 2015

Toe aan vervanging van je bril of contactlenzen? Overweeg dan een ooglaserbehandeling om voorgoed afscheid te kunnen van hulpmiddelen om te kunnen zien.

Een ooglaserbehandeling is voor velen iets waar men toch angst voor heeft. Deze angst is vaak gebaseerd op (spook)verhalen of gedachte over ooglaseren. Tegenwoordig is ooglaseren veilig bewezen mits er de juiste apparatuur wordt gebruikt en de juiste stappen worden gevolgd. Die stappen zien er als volgt uit:

  • Intake formulier invullen
  • Ooglaser vooronderzoek
  • Extra onderzoek voor de ooglaserbehandeling
  • De ooglaserbehandeling zelf
  • Nacontroles ooglaseren

Intake formulier
Voor een vooronderzoek moet er een intake formulier worden ingevuld om te kijken of er bepaalde punten zijn waardoor vooraf al wordt afgewezen om te ooglaseren. Dit is het begin van het medisch dossier wat wordt opgesteld

Vooronderzoek ooglaseren
Tijdens het 1,5 uur durende vooronderzoek wordt het medisch dossier uitgebreid met allerlei oogmetingen, denk hierbij aan oogsterkte, hoornvliesdikte, pupildiameter, enz. Na een vooronderzoek kan gezegd worden welke behandeling het beste bij uw ogen past. Profiteer op dit moment van een gratis ooglaser vooronderzoek.

Extra onderzoek voor de behandeling
Om onder andere na te lopen of in de tussentijd niks bijzonders is gebeurd met het oog wordt er op de behandeldag in de ooglaserkliniek altijd nog een extra onderzoek gedaan. Door dit onderzoek uit te voeren is er nog een extra controle voor de ooglaserbehandeling ingebouwd.

De ooglaserbehandeling
Tijdens het vooronderzoek is onafhankelijk gekeken welke methode het beste bij uw ogen past. Een kliniek die alleen een Lasek behandeling uitvoert zal zeggen dat de beste methode Lasek is. Een kliniek die Intralasik behandelingen uitvoert zal dit over de Intralasik methode zeggen. Bij Intake Centrum voeren wij geen behandeling uit, het advies is dus puur gebaseerd op het beste voor uw ogen. Veelal zijn er meerdere methoden mogelijk en is het minstens zo belangrijk wat u graag wilt.

Nacontrole ooglaseren
De nazorg van een ooglaserbehandeling is net zo belangrijk als het gehele vooronderzoek en de ooglaserbehandeling zelf. Door goed de adviezen te volgen met betrekking tot het druppelen zal het herstelproces versneld worden.