Welke ooglaser kliniek moet ik kiezen

  • 9 maart 2015

Heb je eindelijk besloten om te gaan voor een ooglaser behandeling dan moet je nog beslissen bij welke kliniek en door welke arts je dit het beste kunt laten doen.

Belangrijk is je goed te laten informeren. Je kunt natuurlijk je informatie halen bij de ooglaser klinieken zelf, maar of je dan een objectief beeld krijgt van de kliniek is natuurlijk de vraag.

Het is fijn als je zou kunnen praten over de beoogde behandeling met een onafhankelijk adviseur. Bij Intake Centrum Nederland in Utrecht kan dat. Wij kijken of je geschikt bent voor een ooglaserbehandeling of lensimplantaten en nemen de verschillende mogelijkheden met je door. Dit alles totaal onafhankelijk van de kliniek waar jouw behandeling eventueel wordt uitgevoerd. Als we de verschillende opties met je hebben doorlopen gaan we samen kijken wat jij belangrijk vindt aan de kliniek en de arts en kijken we welke kliniek hier het beste bij past.

Waar op letten?

Bij het kiezen van een ooglaser kliniek zijn de volgende aspecten van belang:

ZKN keurmerk
Steeds vaker zie je het, een keurmerk. Als je wordt behandeld in een kliniek met het ZKN keurmerk. Deze klinieken hebben een selectieproces doorgemaakt en staan garant voor een hoge kwaliteit van de zorg, de wachttijden voor een afspraak zijn niet lang en er is sprake van een efficiënte en persoonlijke medische behandeling. Een kliniek met het keurmerk wordt jaarlijks bezocht en her-beoordeeld.

Dichtbij
Het is prettig als je niet ver hoeft te reizen voor het vooronderzoek, de behandeling en alle bijkomende nacontroles. Intake Centrum Nederland vangt dit op doordat je alleen nog voor de behandeling zelf naar de ooglaser kliniek moet. Alle andere controles kunnen in het Intake Centrum plaatsvinden.

Ervaring van anderen
Luister altijd even naar de mensen die je voor zijn geweest. Er zijn verschillende vergelijking sites voor ooglaseren. Laat je niet afschrikken door een negatief bericht, maar kijk kritisch naar de verschillende verhalen.

Website van de kliniek
Neem een kijkje op de website van de verschillende klinieken. Kijk naar de foto’s van de kliniek. Waar voel jij je prettig bij? Dat is belangrijk.

Is de arts geregistreerd?
Let goed op of de arts een BIG registratie heeft. Een arts met een BIG registratie staat onder controle van de overheid.

Geen Haast

Na afloop van het vooronderzoek is het mogelijk om een behandeling te plannen, maar je kunt er ook rustig thuis nog even over nadenken. Wel zo prettig als je de tijd krijgt voor een dergelijke grote beslissing. Maak nu een afspraak voor een gratis vooronderzoek.