Er zijn verschillende ooglaserbehandelingen dus het is verstandig om u goed te laten informeren over de methodes. Uiteindelijk zal de uitslag van een uitgebreid ooglaser vooronderzoek bepalen of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en voor welke methode u in aanmerking komt.

Wat is een ooglaserbehandeling?

U heeft het zich waarschijnlijk al een paar keer afgevraagd: waarom zou ik mijn ogen laseren? Nu is het tijd om uit te leggen wat precies een ooglaserbehandeling is. Bij een ooglaserbehandeling worden uw ogen gecorrigeerd door een oogarts om ervoor te zorgen dat u na een behandeling weer kunt zien zonder dat u hulpmiddelen (bril of contactlenzen) hiervoor nodig heeft. Er zijn verschillende soorten ooglaserbehandelingen:

  • Lasek
  • Lasik
  • Intralasik
  • Epi-lasik

Lasek

De LASEK behandeling is een relatief eenvoudige methode om uw oogafwijking te corrigeren. De bovenste laag (het epitheel) wordt verwijderd, waarna de laser door de tweede laag heen, de gewenste oogcorrectie teweegbrengt. Het epitheel groeit daarna vanzelf weer aan. Lees hier een uitgebreidere informatie over de Lasek ooglaserbehandeling.

Lasik

De LASIK behandeling is de meest uitgevoerde ooglaserbehandeling ter wereld. Bij deze manier van ooglaseren wordt er onder de bovenste twee lagen van het hoornvlies doorgesneden. Dit kan met behulp van een laser of met behulp van een mesje. Lees hier meer informatie over de Lasik ooglaserbehandeling.

Intralasik

De IntraLasik ooglaserbehandeling is vrijwel voor iedereen geschikt. U komt voor deze methode in aanmerking bij afwijkingen tussen de -10 en +4,5 en cilinder tot 6. Deze manier van ooglaseren is volledig mesvrij. Lees hier meer informatie over de Intralasik ooglaserbehandeling. Deze behandeling kan ook uitgebreid worden met de Wavefront methode, een gepersonaliseerde manier van ooglaseren.

Epi-lasik

Epi-lasik is een techniek die enkele voordelen van de lasek- en (Intra-)Lasik techniek combineert. Bij de Epi-lasik methode wordt er ook een flapje gemaakt zoals bij de (Intra-)Lasik methode, echter is deze veel minder diep. Met een soort stomp schuifje wordt alleen de epitheel laag van het hoornvlies losgetrild van de onderliggende laag. Meer informatie over de Epi-lasik behandeling staat hier.

Is een ooglaserbehandeling veilig?

Ooglaserbehandelingen worden al meer dan 30 jaar succesvol uitgevoerd. Door de jaren heen zijn de behandelingen steeds meer geoptimaliseerd waardoor het resultaat beter is geworden. De behandelingen zijn tegenwoordig veilig bewezen en dat blijkt uit de cijfers, het aantal complicaties ligt onder de 1%.