De Lasek behandeling wordt nog steeds wel uitgevoerd omdat hij erg geschikt is bij een dun hoornvlies of een verhoogd risico op oogletsel. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sporters die een contactsport uitvoeren of beroepen waarbij de ogen gevaar oplopen. Daarnaast kan Lasek voor sommigen vanuit budgettair oogpunt interessant zijn.

Wat is de Lasek ooglaserbehandeling?

Deze ietwat verouderde, oppervlakkige ooglaserbehandeling kent een tragere genezing en het zicht-herstel is ook langer dan bij de andere behandelingen. Het is belangrijk te realiseren dat Lasek een methode is waar je (veel) meer last van kunt hebben in de dagen na de behandeling en dat het herstel ook trager gaat in vergelijking met Intralasik.

Epitheel

Bij Lasek wordt met alcohol de buitenste epitheel laag van het hoornvlies losgeweekt. Deze wordt daarna door de arts opzij geschoven. Vervolgens kan door de excimer laser de oogafwijking worden gecorrigeerd.
Het epitheel flapje wat met de Lasek methode wordt gemaakt is zeer dun. Hierdoor is deze methode bij uitstek geschikt voor mensen bij wie het hoornvlies te dun is om via de Intralasik methode te worden behandeld.

Risico’s Lasek

In bepaalde gevallen is het dunne flapje niet sterk genoeg om weer terug gelegd te worden. Deze wordt dan in zijn geheel verwijderd. Dit noemen we dan PRK. Op zich is dit geen probleem omdat er in een paar dagen tijd weer een geheel nieuwe laag epitheel wordt gevormd. Het kan echter wel het risico op haze verhogen. Bij Lasek is de kans op haze toch al hoger dan bij Intralasik.

Overige ooglaserbehandelingen

Is de Lasek methode toch niet de ooglaserbehandeling waar u naar opzoek was? Kijk dan naar een andere ooglaserbehandeling. Aantekening hierbij is wel dat een uitgebreid vooronderzoek uitsluitsel kan geven over welke methode het beste bij uw ogen past.