Intake Centrum Nederland is een onafhankelijk centrum waar oogheelkundige onderzoeken worden uitgevoerd ten behoeve van een ooglaserbehandeling, lensimplantaten of staarbehandeling. ICN heeft een netwerk van (para)medisch specialisten en heeft afspraken met gerenommeerde klinieken voor de uitvoering van een daadwerkelijke behandeling. Ons doel is om een onafhankelijke medische basis te leggen zodat er een verantwoord besluit kan worden genomen om tot behandeling over te gaan.

Intake Centrum Nederland is kenmerkend door haar kwaliteit, accuraatheid, en duidelijkheid. Het Intake Centrum zorgt ervoor dat alle informatie met de behandelend arts wordt gedeeld en er vindt ruggespraak plaats met de klant en de specialist(en). Zo nodig vinden er nog additionele onderzoeken plaats.

Alle gedane metingen en resultaten worden weergegeven in een rapportage welke voldoet aan de eisen van de consensus refractiechirurgie 2006/2009.

Intake Centrum Nederland draagt zorg voor:

  • Het maken van alle afspraken met de klinieken en specialisten
  • Medische dossiervorming
  • Voldoen van alle noodzakelijke metingen die nodig zijn ter beoordeling van de geschiktheid voor een ooglaserbehandeling
  • Administratieve begeleiding
  • Financiele afhandeling*

Waarom naar Intake Centrum Nederland?

Intake Centrum Nederland is een nieuw centrum dat halverwege 2014 zijn deuren heeft geopend. We zijn voorzien van de meest moderne analyse apparatuur. Zo maken we onder andere gebruik van de Pentacam om te kijken of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. Deze manier is inmiddels de standaard voor een gedegen vooronderzoek. Het geeft ons veel meer informatie dan de inmiddels verouderde Orbscan, welke nog steeds in een aantal klinieken wordt gebruikt.

Veel mensen die geintereseerd zijn in een ooglaserbehandeling zijn op zoek naar informatie en advies. Er is in Nederland echter geen enkel onafhankelijk orgaan dat deze informatie kan geven. Er zijn enkele goede vergelijkingsites (ooglasertrefpunt), maar vragen die via deze site worden gesteld worden allen door de klinieken zelf beantwoord. Met als gevolg dat elk antwoord u verteld naar die specifieke kliniek te gaan voor verdere informatie. Bij Intake Centrum Nederland maakt het ons niet uit door welke kliniek u wordt behandeld. Wij geven u advies over de verschillende behandelmethoden en geven ook de opties bij welke kliniek u de voorgestelde behandeling kunt ondergaan.

U hoeft niet meer bij 3 of 4 verschillende klinieken een vooronderzoek te doen (en iedere keer weer €75-€130 uit te geven). Eén intake is voldoende; bij Intake Centrum Nederland!