De metingen die het Intake Centrum Nederland doet zijn totaal onafhankelijk van de kliniek waar een behandeling plaatsvindt en zijn gebasseerd op de consensus refractiechirurgie 2006/2009. Aan de hand hiervan geven wij u een onafhankelijk advies ooglaseren waarin we bepalen of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling

In principe is het zo dat als u bij de ene kiniek geschikt bent voor een ooglaserbehandeling dan zult u dat ook bij een andere kliniek zijn. Er zijn echter specialisten die strenger selecteren dan volgens de consensus nodig is. Omdat ICN constant in contact staat met alle specialisten van de klinieken kennen wij de persoonlijke voorkeuren van de specialisten en zullen u conform informeren.

Contacten met klinieken

ICN heeft contact gehad met vrijwel alle klinieken in Nederland die ooglaserbehandelingen uitvoeren. Er zijn echter klinieken die pertinent niet willen dat wij de onderzoeken doen voor ze. Wij respecteren hun keuze en zullen dan ook deze klinieken niet meenemen in ons advies naar de klanten toe.

Natuurlijk hebben wij afspraken met de klinieken over de prijs van onze service naar de klinieken toe. Gelukkig merkt u als klant hier niks van. U betaald niks extra dan wanneer u direct via de kliniek zou zijn gezien. Sterker nog, in bepaalde perioden hebben we acties waardoor u via het Intake Centrum zelfs goedkoper uit bent dan via de kliniek zelf. De prijsafspraken die wij met de klinieken hebben zijn voor elke kliniek gelijk. Zodoende is het voor ons niet extra voordeliger om u naar een bepaalde kliniek door te sturen. Door deze bewuste keuze wordt onze onafhankelijkheid in stand gehouden en kunnen u gegarandeerd een onafhankelijk advies ooglaseren geven.

Zelf onderzoek

Tot voor kort was het bijna noodzakelijk om eerst bij diverse klinieken een vooronderzoek te ondergaan om daarna alle vergaarde informatie te verzamelen. Vervolgens is het aan de klant om in al deze informatie enige relevantie te vinden. En dan nog is het zeer lastig  om in te zien welke informatie je nu nodig hebt om voor jezelf een onafhankelijk advies te geven tussen de verschillende aangeboden behandelingen. Een kliniek die alleen maar de LASEK methode uitvoert zegt vanzelfsprekend dat dat de allerbeste methode voor u is. Een andere kliniek die over 2 weken net een LASIK sessie gaat doen en nog een plekje over heeft zal u LASIK als meest geschikt aanbieden. Buiten het feit dat u waarschijnlijk niet alle kennis heeft om tot een gefundementeerde conclusie te komen moet u ook nog eens voor elk vooronderzoek al gauw €100 betalen!

Intake Centrum Nederland gaat op basis van alle vergaarde informatie, dus ook uw eigen voorkeuren, een onafhankelijk advies ooglaseren geven. Vervolgens gaan we samen met elkaar overleggen bij welke kliniek u de ooglaser behandeling wilt laten doen.